Маџун 650грама

  • ден 450.00
    Unit price per 


Концентриран гроздов сок природен антиоксиданс. Маџунот е 100% концетриран  сок од грозје,природен лек иенергенс со оригинален слатко киселкав вкус и арома. Бил добро познат и на нашите предци благотворно дејство брз човечкото здравје. Приказната за маџунот е стара колу и грозјето,а во Тиквешијата традиција повекеод 2000 години. Маџунот содржи природен антиоксиданс ресвератрол,супстанции кои ги заштитуваат клетките од штетно дејствона слободните радикали кои спаѓа во групата на полифеноли го има во лушпата на црното грозје. Mаџунот содрзи структура на шеќери од кои 50% гликоза(гроздов шеќер) и 50% фруктоза(овошен шеќер),богат е со хиросолубилни витамини(Б1,Б2,Б6 и Ц),минерали(K,NA,CA,P,FE),танински материи,флавоноид и органски киселини (винска,јаболкова,лимонска).

Маџунот има две различни големини 350грама и 650грама. 

 


Препорачано